Το κάστρο των Ιωαννίνων με τα κτίρια κυρίως της ύστερης οθωμανικής περιόδου, χτισμένο το 528 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό, είναι μία ολόκληρη πολιτεία από μόνο του. Μέσα στα τείχη αυτής της πολιτείας προόδευσε η πνευματική ζωή της πόλης και συνεχίζει να προοδεύει μέχρι σήμερα. Το κάστρο χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα: τον εξωτερικό περίβολο, τη ΒΔ ακρόπολη, όπου δεσπόζει το Ασλάν Τζαμί, τη ΝΑ ακρόπολη με το περίφημο Ιτς Καλέ και, τέλος, την καθαυτό Καστροπολιτεία, την παλαιά, περίτειχη πόλη των Ιωαννίνων. Η έκταση μέσα στα τείχη του είναι 200 στρέμματα περίπου. Αποτελεί ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς μια απογευματινή βόλτα στα γραφικά στενά, στις βιτρίνες των τοπικών μαγαζιών, να δοκιμάσει τοπικά προϊόντα και να θαυμάσει την μοναδική αρχιτεκτονική των κτισμάτων του κάστρου, που θυμίζουν μια άλλη εποχή.

Τα μουσεία της καστροπολιτείας
Μέσα στο κάστρο των Ιωαννίνων λειτουργούν τρία πολύ αξιόλογα μουσεία που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε! Πρόκειται για:
– το Βυζαντινό Μουσείο, στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ, με σημαντικότατες συλλογές νομισμάτων, γλυπτών και κειμηλίων.
– το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων, το οποίο βρίσκεται στο τζαμί του Ασλάν Πασά.
– το Μουσείο Φώτη Ραπακούση, απέναντι από το Τζαμί του Ασλάν Πασά. Πρόκειται για μουσείο πολεμικής ιστορίας.

Η Rent a Car Kris αναλαμβάνει την ενοικίαση αυτοκινήτου. Κλείστε τώρα την ημερομηνία για ενοικίαση αυτοκινήτου στα Ιωάννινα μέσα από την Kris Rent a Car